1. liga, liga 12
Rukometni Klub Poreč
Navijači R.K. Poreč

Navijači RK Poreč
Bakljada poslije rukometne utakmice
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Ponos grada mog!!!!!!!!!
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Šajete Boys
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Strijelci :

Mario Šporčić   66
Dean Turković   62
Tomislav Matošević   51
Vladimir Gruičić   50
Vladislav  Veselinov   49
Ilija Lovrinović   48
Irfan Kovač   45
Vedran  Mataija   19
Goran Gorenac   13
Darko Šikanjić   12
David Petrić   6
Matija Rađaković   3
Saša Borotić   1
UKUPNO 425

Najave utakmica
NAJAVE UTAKMICA  
 
   
Stara Dvorana:
Image Hosted by ImageShack.us
Veli Jože - 1200 mjesta
Rukometni Linkovi:

Hrvatski rukometni savez Udruga Hrvatskih rukometnih sudaca Rukometni portal Portal hrvatskih rukometnih trenera

Europska rukometna federacija Svjetska rukometna federacija Sportske vijesti Rukometne vijesti, rezultati, tablice...

Rk Zagreb Rk Metković Rk Perutnina Pipo IPC Rk Podravka

Rk Varteks Rk Zamet Rk Tvin Trgocentar Rk KTC Križevci

Rk Moslavina Rk Poreč Rk Cetinka - Trilj Rk Pavleki - Zagreb

Rk Bjelovar Rk Mladost MRK Sesvete Rk Hrvatski dragovoljac

Rk Maksimir Pastela Rk Bribir MRK Zaprešić Rk Senj

ŽRK Murvica Rukomet u Osječko - baranjskoj županiji ZRSŽSD ZRS Rijeka
Blog
ponedjeljak, prosinac 25, 2006

Svjestan sam odgovornosti kao i obveze koju predstavlja adekvatno nadopuniti igru jednog Balića. No, spreman sam prihvatiti svaki zadatak koji se pred mene postavi - odlučan je mladi Duvnjak

SPREMAN I ZA NAJODGOVORNIJE ULOGE – Domagoj Duvnjak
 

POREČ -

Nakon što je pripreme za ovogodišnje Europsko prvenstvo u Švicarskoj prošao u cijelosti, a onda kao jedan od najmlađih otpao s popisa putnika, Domagoj Duvnjak s pravom se može nadati da će mu predstojeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj biti prvo veliko seniorsko međunarodno natjecanje. Ovoga tjedna 18-godišnji je Đakovčanin, ali i graditelj igre »Zagreba«, u Poreču očekivano prošao prve »kvalifikacije« Lina Červara, no hoće li za, po mnogim ocjenama, najnadarenijeg rukometaša Hrvatske biti mjesta u izbornikovoj koncepciji za SP, pokazat će predstojeće pripreme.
- Prošao sam već ovakve pripreme prije EP-a, tako da mi ovakav način rada s cjelodnevnim boravkom u kolektivu zajedno sa suigračima nije stran - prenosi nam mladi Duvnjak. – Uostalom, većinu ovih igrača koji su prvoga tjedna na pripremama poznajem iz nekoliko ranijih akcija, a većina igrača ionako su mi suigrači u »Zagrebu« tako da problema s prilagodbom nemam.

Val mladih igrača

Premda mu svi proriču veliku karijeru, Duvnjak je svjestan da se za reprezentativni dres tek treba izboriti.
- Sigurno je samo da ću na ovim pripremama dati sve od sebe, a onda je na izborniku Červaru da odluči koji su to igrači koji na SP-u reprezentaciji mogu dati najviše. U našu reprezentaciju nije nimalo lako ući, jer ju čini skup zaista vrhunskih rukometaša. Konkurencija je velika, što samo može biti dobro za naš rukomet. Pored mene dolazi jedan val dobrih mladih igrača koji će za određeno vrijeme, vjerujem, adekvatno nadopuniti ove starije, tako da mislim da za naš rukomet ne treba strahovati.
Prestankom igranja i prelaskom na mjesto trenera reprezentacije Slavka Goluže, Duvnjaku je očito namijenjena uloga prve zamjene Ivanu Baliću na mjestu srednjeg vanjskog, a biti alternativa takvoj svjetskoj klasi nije mala stvar.

Veliki izazov

- Takva uloga za mene je veliki izazov. Svjestan sam odgovornosti kao i obveze koju predstavlja adekvatno nadopuniti igru jednog Balića. No, spreman sam prihvatiti svaki zadatak koji se pred mene postavi. Sigurno je kvalitetan nivo igre starijih igrača za nas mlađe dodatna obveza, međutim želim pokazati da mogu. U svoj toj priči ne smijemo zanemariti i ostale suigrače, recimo Špoljarića koji je iskusniji od mene i može jednako dobro igrati na toj poziciji srednjeg vanjskog. Rukomet je, uostalom, kolektivna igra i za uspjeh je potrebna jednako dobra igra svih na terenu.
Kakva su vaša očekivanja od SP-a?
- Naš je renome u svijetu takav da moramo uvijek ići po medalju. Mislim da uz dobre pripreme imamo sve preduvjete za dolazak do tog cilja, samo da nas ozljede zaobiđu – zaključio je Duvnjak.

Pozvan i Somić

Jučer je u Poreču završio prvi tjedan priprema muške rukometne reprezentacije Hrvatske za SP u Njemačkoj. Nakon božićnih blagdana koje će provesti u obiteljskom okruženju, izbornik Lino Červar novo okupljanje, ovoga puta glavnog dijela reprezentacije, u hotelu »Valamar Diamant« zakazao je u utorak do 13 sati. Kako nam je prenio tehnički direktor reprezentacije Ivica Udovičić, Červaru bi se tom prigodom trebao javiti 21 igrač uključujući i svu trojicu ozlijeđenih, vratari Venio Losert i Vlado Šola, te kružni napadač Igor Vori. Nakon što liječnički tim reprezentacije utvrdi stanje njihovih zdravstvenih problema odredit će terapiju saniranja ozljeda. Zbog navedenih problema, pored već sedmorice ranije određenih iz skupine igrača koja je proteklog tjedana trenirala u Poreču, Červar je odredio da se u utorak glavnom dijelu priprema mora priključiti i »Zagrebov« vratar Vjenceslav Somić.

rkporecnews @ 11:54 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
RUKOMETNI KLUB POREČ VAM ŽELI ĆESTIT BOŽIĆ I SVE NAJBOLJE U 2007. GODINI.

home

rkporecnews @ 11:43 |Isključeno | Komentari: 0
subota, prosinac 23, 2006

Obnova je stajala 13,9 milijuna kuna iz gradskog proračuna, a pola milijuna dalo je resorno ministarstvo • Nakon više desetljeća Porečani su kazalištu pristupili prostranim stubištem s Narodnog trga, a prvi je na daskama koje život znače zaigrao zagrebački Teatar Exit s predstavom »SHAKEspeare na EXit«

Obnovljena zgrada porečkog kazališta
Više na http://www.glasistre.hr

POREČ -

Jučer u podne svečano je otvoreno obnovljeno 119 godina staro kazalište i njegov foaje te sjedište Pučkog otvorenog učilišta koje se nalazi u toj zgradi. Prvi put nakon više desetljeća Porečani i gosti svečanosti svom su kazalištu pristupili prostranim stubištem s Narodnog trga, a u kazališnu dvoranu ušli iz suvremeno uređenog predvorja, u kojem je do prije dvije godine bila gradska knjižnica.
Među uzvanicima su u prvom redu bili pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, istarski župan Ivan Jakovčić, predstavnici istarskih gradova i općina te porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan sa suradnicima. »Današnjom svečanošću označavamo ispunjenje davne želje za cjelovitom obnovom kazališta, a posebno zahvaljujem doprinosu koji su dali arhitekti, izvođači radova, nadzorni inženjeri, bivša izvršna vlast i Ministarstvo kulture koje je pomoglo investiciju. Ovo je mjesto gdje će se građani družiti i, nadam se, gdje će biti još više kulturnih događaja nego dosad, koji će privući i ljude iz drugih istarskih gradova. U nepunih godinu dana uspjeli smo završiti obnovu kazališta, prije toga postavili smo skulpturu na Trg slobode, a uskoro kreće i dogradnja zgrade koja će POU-u i Osnovnoj glazbenoj školi 'Slavko Zlatić' donijeti bolje uvjete za rad«, rekao je gradonačelnik Edi Štifanić.
Komunalni pročelnik Milan Laković, koji je vodio projekt obnove kazališta, iznio je kronologiju investicije od natječaja za idejno rješenje obnove iz 1996. godine, na kojem je kao najbolji izdvojen rad porečkog arhitekta Eligia Legovića. U zgradi su izvedeni značajni zahvati kojima su učvršćene međukatne konstrukcije, uređen je foaje, garderoba za glumce, pomoćne i sanitarne prostorije, poseban ulaz za invalidne osobe, a pri obnovi su poštovani svi prepoznati oblikovni elementi izvornih struktura. Kazališna dvorana obojena je bojom antracita s elementima zlatne i difuznim svjetlom koje odaje ozračje zvjezdanog neba. Obnova je koštala 13,9 milijuna kuna iz gradskog proračuna, a pola milijuna dalo je Ministarstvo.
Pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan pozdravio je otvaranje obnovljenog kazališta i sjetio se zgrade koju je prvi put vidio prije desetak godina kao ravnatelj HNK. »Zvali smo ovo kazalište zgrada-propuh, ali toplina kojom je publika dočekivala predstave kompenzirala je taj dojam. Ovom investicijom Poreč se uključio u akciju Ministarstva za obnovu svih značajnih kulturnih ustanova u Hrvatskoj, da bi svaka sredina imala kvalitetnu glazbeno-scensku sezonu«, rekao je Šestan.
Župan Jakovčić istaknuo je da je Istra regija broj jedan u kulturi Hrvatske, osim nekih događaja u Zagrebu, a da Poreč u tom kontekstu nastoji zauzeti mjesto primjereno lideru hrvatskog turizma. »Županija će porečkom kazalištu, u čiju se obnovu nije mogla uključiti, rado donirati kazališnu predstavu i još koju kulturnu priredbu za ovaj najudobniji i tehnički najmoderniji prostor u Istri«, obećao je župan.
Mons. Milovan rekao je da je čovjek u životu potrebit duhovnih sadržaja te zazvao Božji blagoslov za sve koji dođu u kazalište, da im ponuđeni sadržaj pomogne u osobnom rastu.
Porečki gradonačelnik potom je simbolično zgradu predao na upotrebu v.d. ravnateljice Pučkog učilišta Irides Zović, koja je primijetila da je svečano raspoloženje vjerojatno jednako onom u prosincu 1887. godine kad je u kazalištu igrana prva predstava. Najavila je nove kulturne vibracije u gradu i metamorfozu Učilišta, a posebno se zahvalila i bivšoj ravnateljici POU-a Gordani Restović.
Uzvanici su imali priliku pogledati i dosad za javnost zatvoren podrum, u kojem se planiraju nove aktivnosti, a u Maloj galeriji prigodno je postavljena izložba slika i skulptura iz fundusa POU-a.
Prva kazališna družina koja je zaigrala na obnovljenim »daskama koje život znače« bio je zagrebački Teatar Exit s predstavom »SHAKEspeare na EXit«.

rkporecnews @ 18:20 |Isključeno | Komentari: 0

Nadam se da će se sva trojica pojaviti sljedećeg tjedna na početku priprema u Poreču kako bi naš reprezentacijski liječnički tim napravio uvid u njihovo zdravstveno stanje i odredio terapiju - kaže izbornik Lino Červar.

NE TREBA OČAJAVATI – Lino Červar
 

POREČ -

Idiličnu atmosferu prvog tjedna pretpriprema rukometne reprezentacije Hrvatske u Poreču za nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj zadnjih dana malčice narušavaju pojedine loše vijesti o zdravstvenom stanju trojice naših nositelja igre koji bi s pripremama trebali startati iza Božića. Iz Španjolske je stigla vijest da će vratar Venio Losert zbog rupture mišića zadnje lože morati mirovati dva tjedna, što znači da bi se pripremama mogao priključiti nakon Nove godine. Zbog istog problema kružni napadač Igor Vori trebao bi pauzirati tjedan dana, a problema s ozljedom ima i »Zagrebov« vratar Vlado Šola.
- Te nam vijesti malo kvare raspoloženje, ali ništa preciznije ne mogu reći dok ne doznamo pravu dijagnozu - rekao je izbornik Lino Červar. Nadam se da će se sva trojica pojaviti sljedeći tjedan na početku priprema u Poreču kako bi reprezentacijski liječnički tim snimio njihovo zdravstveno stanje i odredio terapiju. Ukoliko bude potrebno, poslat ćemo ih i u Pulu Stanislavu Peharcu. Nažalost uvijek se pred velika natjecanja bojimo tih ozljeda jer još od Svjetskog prvenstva u Portugalu niti na jedno natjecanje nismo otišli bez problema s ozljedama igrača. Međutim ne smijemo očajavati, moramo dobro sagledati cjelokupnu situaciju i na vrijeme reagirati jer nam vrijeme nije baš saveznik. Valja se suočiti s tim problemima i kompletnu situaciju, kakva god ona bila, moramo pretvoriti u pozitivnu energiju za reprezentaciju. Pokušat ću se držati pravila da u Njemačku otputujemo samo sa zdravim igračima jer ozljeđen ili nedovoljno spreman igrač nije nam od koristi.
Razmišljate li zbog ovih problema i o priključenju glavnim pripremama još kojeg igrača?
- Razmislit ćemo još o tome, no vjerojatnost je da će se vratar Vjenceslav Somić priključiti u utorak glavnom dijelu priprema.

rkporecnews @ 18:17 |Isključeno | Komentari: 0
petak, prosinac 22, 2006

Realno, možemo pobijediti u sve tri početne utakmice u skupini, Maroko, Koreju i Rusiju. Dobri rezultati u skupini dali bi nam veliku prednost za dalje i zato taj start mora biti dobar, kaže Kaleb

SAMO NEK' JE ZDRAVLJA – Nikša Kaleb
 

POREČ -

Nikša Kaleb najiskusniji je igrač, barem što se reprezentacije tiče, iz skupine reprezentativnih kandidata koje je rukometni izbornik Lino Červar okupio u hotelu »Valamar Diamant« u prvom tjednu priprema za SP u Njemačkoj. Epitet kandidat nije primjeren Kalebu s obzirom da se radi o jednom od najvažnijih »kotačića« reprezentativne igre koji će gotovo sigurno, bude li se pokazalo da se kroz ove pripreme vratio u reprezentativnu formu, pronaći svoje mjesto u autobusu za Njemačku. Kako Nikše ipak na parketu zbog ozljede koljena nije bilo gotovo devet mjeseci i ovaj dodatni tjedan priprema u Poreču svakako će mu dobro doći na putu povratka na željeni nivo igre.
- Nakon svih tih problema koje sam imao s ozljedom ove godine, jasno je da »gorim« od želje ponovno igrati, a kad na to dodamo i da mi je prvo potencijalno natjecanje SP, onda je jasno da je motiv još veći - kaže Kaleb. - Što se tiče snage i tjelesne pripremljenosti s tim nemam problema, koljeno mi je također OK i samo da ne bude novih ozljeda mislim da ću opet uhvatiti nekadašnju formu. Vjerujem da ću na predstojećem »Croatia – Slovenija kupu« dobiti adekvatnu minutažu da pokažem da se na mene, kao i prije ozljede, može računati.

Talent nije dovoljan

Kakav je osjećaj nakon toliko odrađenih reprezentativnih priprema i velikih natjecanja sada trenirati sa skupinom igrača među kojima i dosta golobradih mladića koji tek svoj reprezentativni dres moraju izboriti?
- Prihvaćam to normalno, profesionalac sam i svaku obvezu pred mene postavljenu odrađujem najbolje što mogu. U jednu ruku mi je i drago što sam ovdje ovaj tjedan jer, osim što su mi treninzi od koristi, mogu i ovim mlađim igračima pokazati s kakvim motivom i željom treba trenirati da bi se ušlo u krug reprezentativaca.
Teorijski gledano, kad bi ova skupina igrača koja je sada u Poreču otišla na SP, kako bi prošla?
- Iskreno govoreći, ispali bi već u prvom krugu. Ne zato što smatram da ova skupina igrača nema kvalitete, niti mislim da Hrvatska nema dovoljno nadarenih mladih igrača koji će jednoga dana zamijeniti nas starije. Već zato što nije to tek tako jednostavno odjednom s potpuno novom reprezentacijom otići na jedno tako veliko natjecanje kao što je SP. Reprezentacija se stvara i gradi godinama, put do uigrane i prave momčadi je jako težak. Ovi igrači koji su sada u Poreču, uz nastavak ovakvog rada i što više zajedničkih okupljanja, tek će za dvije, tri ili četiri godine doći u onaj igrački stadij kada će moći zamijeniti trenutno standardne reprezentativce. Okupljanja kao sada u Poreču jedna su vrsta provjere kako bi izbornik Červar i stručni stožer vidjeli na koga mogu računati u budućnosti, vidjeti navike igrača u odnosu prema radu, ponašanju u skupini, želju za napredovanjem. Talenata sigurno ima, ali samo talent bez dugotrajnog procesa rada nije dovoljan da bi se postao veliki igrač.

Skromni u očekivanjima

Očekivanja od SP-a?
- Nakon propuštenog ovogodišnjeg EP-a u Švicarskoj meni motiva ne nedostaje, sigurno ni suigračima s obzirom da su ostali na korak do medalje, na četvrtom mjestu. Realno, očekujem da po kvaliteti dođemo do polufinala, a onda je sve moguće. U završnici ovisi puno toga i o ozljedama i iscrpljenosti, težim ili lakšim utakmicama kroz prethodnu fazu prvenstva, što se upravo na našoj reprezentaciji ranijih godina najbolje vidjelo. Stoga u našim očekivanjima moramo biti skromni, pa će nas i eventualni uspjeh i više obradovati. Moramo razmišljati od utakmice do utakmice i koncentrirati se na prvog protivnika Maroko i kako njega pobijediti. S tom bi početnom pobjedom dobili samopouzdanje i puno bi nam lakše u nastavku bilo igrati s neugodnom Korejom i Rusijom. Realno, možemo pobijediti u sve tri početne utakmice u skupini, ali i izgubiti, o čemu ipak ne želimo razmišljati. Dobri rezultati u skupni dali bi nam veliku prednost za dalje i zato taj start mora biti dobar.

Kvaliteta koja traje

Konkurencija u Njemačkoj?
- Vrh svjetskog rukometa već niz godina čini jedna skupina podjednakih reprezentacija među kojima iz godine u godinu prevladavaju tek finese. Uz Francusku, Španjolsku, Rusiju, Njemačku tu smo i mi, i mislim da će se u tom krugu raspodijeliti medalje, mada nije isključeno očekivati i neko iznenađenje.
Dokle može trajati vaš naraštaj koji je već dugo na najvišoj svjetskoj razini?
- Zbog toliko odrađenih velikih natjecanja i godina igranja u reprezentaciji javnosti se može činiti da imamo relativno rečeno staru reprezentaciju po godinama. Međutim, izuzev Šole i mene, svi reprezentativci i nakon Olimpijskih igara u Pekingu mogu odraditi još jedan puni olimpijski ciklus, sve do Londona 2012. Većina sadašnjih reprezentativaca rođena je od 1978. godine na dalje, što znači da bi u Londonu najstariji igrač imao 34 godine, što je za rukomet ništa drugo nego zrela dob. Šveđani su donedavno imali naraštaj nositelja igre u reprezentaciji koji su bili bliže 40. nego 35. godini. Kod nas je pitanje samo zdravlja, motiva, želje ili eventualne zasićenosti. Što se kvalitete tiče, ona može trajati.

Krivo razmišljanje

Ova je reprezentacija navikla javnost na medalje i isto to od nje se očekuje na SP-u u Njemačkoj.


- Nažalost, mentalitet nas Hrvata je takav da priznajemo samo odličja, a sport nas kao ispravan način života ne zanima onoliko koliko bi trebao. Vidi se to u skijanju, gdje je nakon privremenog prestanka Janice interes za taj sport, priznao to netko ili ne, odmah pao. To govori da ljudi kod nas ustvari nisu zainteresirani za sam sport, već se poistovjećuju samo s pobjednicima, što nije dobro. Mislim da našu rukometnu reprezentaciju čini skupina uspješnih sportaša koji zaslužuju poštovanje ako na SP-u odigraju dobro, bez obzira osvojili medalju ili ne.rkporecnews @ 07:59 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, prosinac 18, 2006

LINO ČERVAR JUČER U POREČU S PRVOM SKUPINOM REPREZENTATIVNIH KANDIDATA POČEO PRIPREME ZA SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Dio igrača koji su sada u Poreču priključit ću glavnom dijelu priprema, a ostali uvijek moraju biti spremni na naknadni poziv u slučaju ozljede nekog od onih na koje računam za SP - kaže Červar

PRONAĆI NOVU KVALITETU ZA REPREZENTACIJU – Lino Červar i Slavko Goluža nadgledaju trening reprezentativnih kandidata u Valamar Diamantu
 

POREČ -

Nove pripreme muške rukometne reprezentacije Hrvatske, ovoga puta za Svjetsko prvenstvo što će se početkom sljedeće godine igrati u Njemačkoj, jučer su u tradicionalnoj reprezentativnoj bazi, hotelu »Valamar Diamant«, započele u malo specifičnijem ozračju nego do sada. Nije bilo velike gužve u hotelu, novinara ni televizijskih kamera. Posljedica je to činjenice da će glavnina naših udarnih reprezentativaca u Poreč stići tek nakon Božića. Za ovu prvu fazu priprema izbornik Lino Červar odlučio je pozvati 18 reprezentativnih kandidata, gotovo u cijelosti iz hrvatskih klubova, koji u nekoj bližoj i daljoj budućnosti svoja mjesta pod blještavilom reflektora svjetskih pozornica tek trebaju zaslužiti.

Anušić ozlijeđen

- Odazvalo se svih 18 igrača koje je Červar pozvao za ovaj prvi tjedan na pripreme i, kako sada stvari stoje, nema nekih većih problema s ozljedama, svi su spremni za rad pod punim intenzitetom – kaže Ivica Udovičić, jedna od osoba od najvećeg Červarovog povjerenja, tehnički direktor muških nacionalnih selekcija, na kojeg smo prvo naletjeli u holu hotela. - Manjih problema ima tek Dalibor Anušić koji je na jednoj feštarskoj utakmici svog »Zagreba« u Solinu dobio nezgodan udarac u oko, ali se normalno uključio u rad. U Poreču ostajemo do subote, a ponovno okupljanje je zakazano od 26. do 30. prosinca kada će se na okupu naći 22 igrača, glavnina onih na koje se računa za SP, izuzev onih koji igraju u Njemačkoj, zbog njihovih nešto dužih klupskih obveza. Kontinuirana faza priprema sve do odlaska na SP počinje 2. siječnja, u sklopu koje ćemo odigrati i tri pripremne utakmice na »Croatia - Slovenija kupu«, od kojih dvije Puli. Na tom će turniru, uz domaćine Hrvatsku i Sloveniju, nastupiti Grčka, te Bosna i Hercegovina koja će zamijeniti ranije planirani Egipat koji je otkazao.
Što se stručnog stožera tiče, uz mnoga znana imena u njemu je i jedno novo lice, dojučerašnji reprezentativac Slavko Goluža koji je na mjestu Červarovog prvog pomoćnika zamijenio Irfana Smajlagića.

Tri kriterija

- Nećemo previše forsirati intenzitet rada nekoliko prvih treninga, već ga polako podizati jer su ovi igrači i dosta umorni s obzirom da su na pripreme stigli nakon cijele odigrane jesenske polusezone - prenio nam je izbornik Lino Červar. - Ovu skupinu igrača koja je sada u Poreču birao sam prema tri kriterija. U jednom su mladi igrači koje kad god možemo provjeravamo, pratimo njihov razvoj, ukazujemo im na nedostatke i analiziramo kako »stoje«. Ovakva okupljanja i priključivanje pripremama im pomaže da brže stasaju i razvijaju se, kako bi smjena naraštaja u reprezentaciji prolazila što bezbolnije. Drugu skupinu čine igrači koji »kucaju na vrata« reprezentacije, kao što su Bičanić, Bagarić ili Somić. Oni su nam itekako važni s obzirom da će u naredne tri-četiri godine reprezentacija imati puno akcija, pa s dosadašnjih nositelja igre treba malo i skinuti taj teret s leđa. U treću skupinu spada Kaleb i još nekolicina provjerenih kojima su ovo predpripreme za ono glavno što nas za desetak dana očekuje. Dio igrača koji su sada u Poreču priključit ću glavnom dijelu priprema, a ostali uvijek moraju biti spremni na naknadni poziv u slučaju ozljede nekog od onih na koje računam za SP.

PRONAĆI NOVU KVALITETU ZA REPREZENTACIJU – Lino Červar i Slavko Goluža nadgledaju trening reprezentativnih kandidata u Valamar Diamantu

Kaleb jedina zvijezda

Od igrača koji su trenutno u Poreču, jedina velika »zvijezda« je Nikša Kaleb (Zagreb), važan kotačić gotovo svih dosadašnjih reprezentativnih uspjeha, koji se vraća na parket nakon duže pauze zbog ozljede. Ostali igrači na koje Červar sad računa su Vjenceslav Somić, Zlatko Horvat, Branimir Koloper, Dalibor Anušić, Hrvoje Tojčić, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Ljubo Vukić, Damir Bičanić (Zagreb), Ivan Čupić, Marko Kopljar (Agram Medveščak), Marko Bagarić (Pipo IPC), Josip Pažin (Osijek Elektromodul), Ivan Stevanović, Jakov Gojuna (Zamet), Bojan Jelenić (Moslavina) i Ivan Ninčević (Stralsund, Njemačka).

rkporecnews @ 21:46 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, prosinac 15, 2006
RK Poreč, pod pokroviteljstvom Istra Rustice, organizira humanitarni Božićni koncert koji će se održati u četvrtak 21. 12 2006 sa početkom u 20 sati ( Veli Jože ). Ovim vas putem pozivamo da dođete na koncert na kojemu će nastupiti:Kemal Monteno, Arsen Dedić, Gabi Novak i Tereza Kesovija a kupnjom karte će te pomoći posebnom odjelu osnovne škole Poreč. Ulaz je 60 kn a u prodaju je pušteno 600 karata. Predprodaja karata u foto Edi i poslovnici Zagreb osiguranja Poreč te ih možete rezervirati na telefon 091/1210078
rkporecnews @ 14:31 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, prosinac 11, 2006

RUKOMETAŠI »POREČA« SLAVILI U VARAŽDINU U POSLJEDNJEM KOLU SKUPINE A PRVE LIGE

Varteks DC – Poreč 33:39 (15:20). Presudan trenutak dogodio se u 51. minuti kad su domaćini imali igrača više i propustili dva napada, a to je vješto iskoristio spretni Gruičić s desnog krila

NAJBOLJI U NASTAVKU – Vladimir Gruičić pred Varteksovim vratima
 

VARAŽDIN -

Dvorana u Graberju. Gledatelja 150. Suci: Gubica (Petrijevski) i Milošević (Osijek).
VARTEKS: Balent, Tolić, Vujović, Žganec 1, Uremović 2, Žmigavić 1, ivanović 7, Stevanović 2 (2), Golub 1, Breljak, Gotal 7 (3), Melnjak 3, Mustafić 7, Prole 1.
POREČ: Totić, Borotić, Mataija, Šikanjić 3, Petrić, Matošević 5, Lovrinović 5, Turković 4 (1), Rađaković, Kovač 8 (2), Šporčić 8, Milinković, Gorenac, Gruičić 6.
Sedmerci: Varteks DC 7 (5), Poreč 5 (3). Isključenja: Varteks DC 8, Poreč 16 minuta.
Iako su rukometaši Varteksa priželjkivali uzvrat za visoki porast u prvom dijelu u Poreču, ostali su praznih ruku. Rezultat je bio neizvjestan samo u prvih 20-ak minuta (11:12), da bi u samoj završnici prvoga dijela momčad Poreča »dodala gas« i napravila visokih, a pokazalo se i nedostižnih šest pogodaka prednosti prije odlaska na odmor. U tom razdoblju nezadrživ za domaću obranu bio je raspoloženi Kovač. Varaždinci su u drugom dijelu zaigrali nešto čvršće i efikasnije, pa su u 45. minuti smanjili razliku na svega dva pogotka. U tim trenucima Poreč nije iskoristio dva sedmerca. Presudan trenutak dogodio se u 51. minuti kad su domaćini imali igrača više i propustili dva napada, a to je vješto iskoristio spretni Gruičić s desnog krila. On je uz raspoloženog Šporčića bio najbolji pojedinac gostiju u nastavku. Do kraja u završnih devet minuta Poreč je nesmiljeno punio mrežu inače vrlo dobrog vratara Tolića koji je imao čak 20 obrana. U svakom slučaju, pobijedila je kvalitetnija i fizički daleko bolje pripremljena momčad.

Skupina A


Rezultati 14. kola: Varteks DC – Poreč 33:39, Osijek E. - Koteks Split odgođeno, Crikvenica – Gorica 35:36, Zagreb – Karlovac 30:22.

Zagreb 13 11 2 0 446:300 24
Osijek E. 12 8 1 3 353:309 17
Poreč 14 7 3 4 464:452 17
Split K. 13 4 3 6 343:360 11
Gorica 14 5 0 9 343:373 10
Varteks DC 13 4 2 7 364:404 10
Crikvenica 14 4 1 9 364:438 9
Karlovac 13 3 2 8 327:349 8

Izjava Saše Ilića nakon utakmice (dao ju je Draženu Novoselu s Radija Varaždin): "Dečki su dobro odigrali u obrani. U napadu je bilo oscilacija, ali su pucači proradili kad je to najviše trebalo. Svi su dobro odigrali. Manje je grešaka bilo s naše strane."
rkporecnews @ 09:10 |Isključeno | Komentari: 0
četvrtak, prosinac 7, 2006

ŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA MLAĐIH KADETA

Rezultati 8. kola: Arena – Kanfanar Marići 28:07, Rovinj – Buzet 19:12, Poreč – Mladi rudar 22:20.

Poreč 6 6 0 0 159:91 12
Arena 5 5 0 0 128:65 10
Mladi rudar 6 4 0 2 151:72 8
Umag 7 4 0 3 111:113 8
Rovinj 7 3 0 4 123:131 6
Kan. Marići 7 2 0 5 82:128 4
Buzet 7 1 0 6 75:129 2
Novigrad 6 0 0 6 40:147 0

ŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA DJEČAKA

Rezultati 8. kola: Rovinj – Buzet 7:10, Arena – Buzet 10:3, Poreč – Ml. rudar 15:10.
Poredak: Poreč 10, Umag 8, Arena, Mladi rudar, Rovinj, Buzet 4, Novigrad 2, Buje 53 odustale.

ŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA MLAĐIH KADETKINJA

Rezultati 6. kola: Pazin – Umag 17:14, Arena – Buzet 7:12, Rovinj – Kanfanar Marići 19:15.

Rudar 5 5 0 0 124:46 10
Buzet 5 4 0 1 73:71 8
Pazin 4 3 0 1 55:57 6
Rovinj 5 2 0 3 73:87 4
Arena 5 1 0 4 53:79 2
Umag 5 1 0 4 87:93 2
Kan. Marići 5 1 0 4 61:92 2

ŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA DJEVOJČICA

Rezultati 6. kola: Pazin – Umag 7:5, Arena – Buzet 7:9, Buje – Rudar 7:22.
Poredak: Rudar, Rovinj 10, Arena, Buzet, Pazin 4, Umag 2, Buje bez bodova.

rkporecnews @ 18:02 |Isključeno | Komentari: 0
ponedjeljak, prosinac 4, 2006

VLADIMIR GRUIČIĆ, LABINSKI RUKOMETAŠ, JEDINI JUNIORSKI DRŽAVNI REPREZENTATIVAC IZ ISTRE, BRANI BOJE POREČKOG PRVOLIGAŠA

Tek sam počeo pravo igrati. Vjerujem da ću još napredovati u Poreču, trudit ću se izvući što više. Kasnije bih voli otići van, igrati baš profesionalno. Iz naše Prve lige svatko tko malo više vrijedi otišao je van. Svi žele igrati za pravi novac. Kamo bih? Španjolska je moja zemlja snova, kaže Gruičić

NA DESNOM KRILU JE STRAŠNA KONKURENCIJA - Vladimir Gruičić u dresu 'Poreča' na posljednjoj utakmici s 'Crikvenicom'
 
U početku bijaše nada. Ne jedna od onih koje nestanu prije negoli prištići s njihovih lica. Dalo se predvidjeti, i bez gledanja u zvijezde, da će taj mali izrasti u pravog rukometaša, prvoligaškog. Još dok smo sastavljali njegovu prvu novinsku legitimaciju, čim se nametnuo skautima iz repke, ostavio je dojam »malog od akcije«.
Ostao je navučen na rukomet; nepotrošivih baterija kad je u pitanju vježbanje. Ne uzalud. Uvijek mi je drago kad netko s vremenom dokaže da je opravdano prisutan u ovakvim razgovorima.
Vladimir Gruičić (20), Labinjan na desnom krilu porečkog prvoligaša, vlasnik je srebrne medalje s Europskog (Beograd) i brončane sa Svjetskog (Katar) kadetskog prvenstva. Petogodišnji staž u državnoj reprezentaciji nastavlja u juniorskoj selekciji s kojom je osvojio sedmo mjesto na kontinentalnoj smotri u Austriji. Ne čudi što se dvije posljednje godine bez premca kiti naslovima najboljeg sportaša Labina.
Koliko za njegov napredak znače reprezentativna okupljanja, prije kod izbornika Vladimira Canjuge, sada pak kod Irfana Smajlagića?

Prisutnost najvažnija

- Sa svakom akcijom repke usvojim nešto novo, prilika je to za strašan napredak – počinje Gruičić. - Nisam se, istina, previše naigrao na tim prvenstvima, no ionako mi je, kažem, najvažnija bila stalna prisutnost u selekciji. Na mojoj poziciji igra Ivan Čupić (izabran u naj sedmorku posljednjeg juniorskog EP-a; dospio i na Červarov popis, op. a.); novine spominju njegov prelazak u »Fotex«, mislim da to dovoljno govori. Reprezentacija mi je dosad sve značila. Živio sam od okupljanja do okupljanja, strepeći do novog poziva. Rukomet mi je sve na svijetu.
Tako je, od poziva do poziva, izborio status prvotimca u matičnom »Mladom rudaru«, ubrzo stasavši i u glavnu kariku momčadi. Logična stanica bila je prvoligaška; riječka, doduše, nije bila sretan izbor.

Kruh, margarin i pašteta

- Zamet je iskustvo besparice koje bih htio što prije zaboraviti. Bio sam doslovce na kruhu, margarinu i pašteti, možeš slobodno tako napisati. Mama mi je nosila hranu u Rijeku. Jedina je dobra stvar što sam puno igrao i zabijao u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni. Upoznao sam veću sredinu; lijepu i ružnu stranu sporta. Barem me sve psihički ojačalo.
U »Poreču«, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, sasvim je druga pjesma.
- E, tu mi je vrhunski. Klub je dobro organiziran, zaista se trude sve nam omogućiti. Primjerice, nedavno sam trebao novu loptu, stigla je za dva dana; u »Zametu« bih je čekao dvije godine. Porečani su totalno neopterećeni, koncentrirani na rad, rukomet. Živim u Radošima s, moram to reći, najboljim cimerima, Šporčićem, Lovrinovićem, Kovačem.
Zadovoljan je i svojim igrama.
- Izuzev utakmica protiv »Zagreba« i »Osijeka«, ostalo sam odigrao OK, s odličnom realizacijom i dobro odrađenim obrambenim zadacima. Inače, igramo posebno, moderno; »jurcamo« i duplo smo brži od svake ekipe. Protivnike razbijamo tempom, pa nas obično već sredinom nastavka ne mogu pratiti. Ne bojim se za nas: mlada smo, perspektivna momčad.

Labinski rudnik

Toliko da su već zaigrali i u europskom natjecanju. Doduše, potegnuli su samo do Tuzle. Vladimir je objeručke naplatio svoje iskustvo s jakih natjecanja; bio je ponajbolji igrač.
- Bio mi je poseban gušt igrati europsku utakmicu. U repki sam uvijek drhtao, bojeći se kakav ću dojam ostaviti. Jači za takva iskušenja, ovdje sam odigrao totalno pouzdano, rasterećeno.
Još je nekolicina njegovih suigrača iz matičnog »Mladog rudara« mogla biti bogatija za takva iskustva. Labin je uistinu rudnik. Bili su na reprezentativnom popisu i Osmić, Griparić… Pitam što ga je to izbacilo u orbitu; gdje su zapeli frendovi?
- Teško mi je na to odgovoriti. Imao sam tu sreću što sam ljevoruk, pa su mi se na neki način otvorila vrata. A valjda sam bio i uporniji, više trenirao. Nije mi bilo teško nakon škole sat vremena pucati na prazna vrata. Ostajao sam i nakon treninga, raditi trbušnjake, dodatno vježbati neki element… Tako da sam znao vježbati i do četiri-pet sati dnevno. Mogli su moji suigrači napraviti kudikamo više, pogotovo Osmić, koji definitivno ima »kliker«. Primjećujem da sad i on i Griparić dobivaju priliku u prvoj ekipi. Nastave li tako, sigurno će puno napredovati.
Klasična priča. Očito moraš najviše sam popunjavati si »pukotine«, naravno ako ne trčiš onu trku bez ciljne crte i pustiš se labirintu na volju. Pitam tko mu je najviše »asistirao«?

Ne igra se za klikere

- Svaki trener donese ti nešto dobro, pa ne bih nikog izdvajao. Ističem tek Ratka Benazića koji nas je naučio prvim rukometnim koracima, usadio nam osnove bez kojih bi bilo nemoguće pravilno igrački stasati. Puno sam napredovao uz Diega Datosa i njegove savjete. Kapetan »Mladog rudara« uvijek je vukao momčad; uz njega je bilo puno lakše igrati. U »Poreču« nemamo takvog, izrazitog lidera. Obitelj – mama, tata i brat – cijelo su mi vrijeme »tu«; na svakoj utakmici. Nekad mi je, da se malo i našalim, njihovih pitanja i preko glave.
Bili bi jaki ti »rudari«. Da je »samo« – ono, čisto hipotetički - vratiti malog »Gruju«, pa Zupičića i Petrića. Ali…
- Ne igra se više za klikere. Ambicije »Mladog rudara« prije se nisu ni nazirale; izgleda da su se stvari polako pokrenule. Najvažnije je da klub ima nekakav plan.
Dečko, rekoh, brzo uči. A gdje se vidi u bližoj budućnosti?
- Tek sam počeo pravo igrati. Vjerujem da ću još napredovati u Poreču, trudit ću se izvući što više. Kasnije bih voli otići vani igrati baš profesionalno. Iz naše Prve lige svatko tko malo više vrijedi, otišao je van. Svi žele igrati za pravi novac. Kamo bih? Španjolska je moja zemlja snova. Ali, naravno, ići ću gdje mi se ukaže prilika. Reprezentacija svojim uspjesima definitivno otvara vrata i diže cijenu hrvatskim igračima.
Momak jasnih ciljeva itekako je svjestan koja konkurencija stoji na desnom krilu prve državne vrste. Ali… Vježbaj, Vlado, vježbaj…

Vladimir Gruičić

Smjer mediteranska poljoprivreda

Nije Gruičić zanemario ni onu »klasičnu« edukaciju. Student je Poljoprivrednog fakulteta u Poreču, smjer mediteranska poljoprivreda. Ako sutra završi u Španjolskoj, njegovoj zemlji snova - dopustimo sebi malo vica - ne mora brinuti kamo poslije rukometne karijere.rkporecnews @ 16:45 |Isključeno | Komentari: 0
subota, prosinac 2, 2006
92. godište
Buzet - Poreč 10 : 26

94. godište
Buzet  - Poreč 5 : 22
rkporecnews @ 16:33 |Isključeno | Komentari: 0

Poreč – Crikvenica 40:36 (20:14)

PUCAČKI TRENING – Irfan Kovač (s loptom) s deset je postignutih golova sinoć bio nezaustavljiv za Dalibora Zupičića
 

POREČ -

Dvorana SRC-a »Veli Jože«. Gledatelja 350. Suci: Vjekoslav Lovrić i Hrvoje Petković (oba Zagreb).
POREČ: Totić (9+0), Milinković (4+0), Rađaković, Mataija 3, Šikanjić 1, Petrić, Veselinov 2, Matošević 2, Lovrinović 3, Turković 8 (3), Kovač 10, Šporčić 8, Gorenac, Gruičić 3.
CRIKVENICA: Dokmanović (15+0), Saršon, Montanari 3, Pezelj, Hibšer 7, Zelić 1, Zupičić 6, Sekulić 3, Kosanović 1, Šunić 3, Prokopić 8 (5), Horvat 2, Jelovac, Pejić 2.
Sedmerci: Poreč 3 (3), Crikvenica 5 (5). Isključenja: Poreč 14, Crikvenica 18 minuta. Treće isključenje: Zupičić (Crikvenica, 56). Crveni kartoni: Veselinov (Poreč, 48 – grub prekršaj), Horvat (Crikvenica, 48 – prigovaranje sucima).
Lakše nego što to krajnji rezultat govori stigli su rukometaši »Poreča« do svoje šeste ovosezonske prvenstvene pobjede na oproštaju od domaće publike u natjecanju po skupinama. »Crikvenica« igrom koju je prikazala na parketu »Velog Jože« jednostavno nije mogla ozbiljnije nauditi domaćinu koji je, ukupno gledajući, kvalitetnija momčad. Jednostavno je u igri Crikveničana bilo previše grešaka u napadima, koji su uz to tekli presporo, a obrana im je bila preporozna da bi se zaustavili glavni strijelci Porečana. Premda, valja reći da ni domaćini nisu odigrali neku posebno čvrstu obranu, no dovoljno jaku da gostima ne dozvole ni mrvicu nade u uspjeh. Već u 10. minuti »Poreč« je stigao do osjetne prednosti od pet golova (10:5), koju je u nastavku poluvremena rutinski održavao, i minutu prije odlaska na odmor stigao do najviše prednosti od sedma golova (20:14).
Nastavak je uglavnom protekao u istom ritmu, Porečani su iz lakih napada, pretežno kontri, kažnjavali sve propuste »Crikvenice«, ali su i opuštenom igrom omogućili gostima da potpuno ne potonu. Valja istaknuti da je Crikveničane od težeg poraza spasio raspoloženi vratar Dokmanović koji je do kraja prikupio 15 obrana. Prednost Porečana uglavnom se vrtjela oko šest-sedam razlike sve do zadnje dvije minute (40:33) kada su dva puta Prokopić (jednom iz sedmerca) i najbolji sinoć u gostujućim redovima Hibšer uspjeli svesti zaostatak »Crikvenice« na pristojna četiri gola.

Mataija i Sever u reprezentaciji

Irfan Smajlagić, izbornik kadetske rukometne reprezentacije Hrvatske, pozvao je na pripreme, koje će se od 17. do 22. prosinca održati u Čakovcu, 21 kandidata, među kojima i dvojicu članova istarskih klubova - Vedrana Mataiju (Poreč) i Ivana Severa (Umag).Trener Poreča Saša Ilić: "Mislio sam prije utakmice, bit ću zadovoljan ako uzmemo dva boda. Ali nakon ovoga ne mogu biti zadovoljan. Igrači su olako ulazili u nekoliko grešaka za redom, pogotovo u dodavanju. U početku nisam htio reagirati. Ne rade ono što im ja kažem, ne zato što ne žele, nego je problem u glavama. Vidim da žele najbolje. Dva boda su najvažnija. Idemo dalje, budimo optimisti."


rkporecnews @ 16:24 |Isključeno | Komentari: 0
petak, prosinac 1, 2006
U SLJEDEĆE DVIJE UTAKMICE RUKOMETNOM KLUBU POREČU IPAK SE NEĆE PRIDRUŽITI KREŠIMIR MARAKIVIĆ. ŠVEDSKI KLUB SAVEHOF TRAŽI 5.000 "KN". SVE JEDNO MREŠIMIR MARAKOVIĆ DALJE TRENIRA SA NAŠIM KLUBOM. NADAMO SE DA ĆE NJEGOV PRVI NASTUP BITI 1. UTAKMICA U LIZI 12.
rkporecnews @ 11:56 |Isključeno | Komentari: 0
četvrtak, studeni 30, 2006
homeOdgovor za (PURGER): San Sport je osvojio za 94. godište a turnir se nije održao za 92"


home


rkporecnews @ 10:35 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare

NAKON TEŠKOG PORAZA OD »ZAGREBA« RUKOMETAŠI »POREČA« OKRENULI SE PREDSTOJEĆOJ DOMAĆOJ UTAKMICI S »CRIKVENICOM«

Pobjedom oploditi dobar rad

Bez obzira što smo Crikveničane relativno lako i ove i prošle sezone pobijedili na gostovanju, oni su nas lani namučili u »Velom Joži« i očekujem upravo takvu tešku utakmicu, najavljuje trener »Poreča« Saša Ilić

CRIKVENICA MORA PASTI – Vladimir Gruičić, Poreč
 

POREČ-

Kao što se i pretpostavljalo. brzo su rukometaši »Poreča« »ad acta« stavili svoj najteži prvoligaški (26:43) poraz kojeg su prošle subote doživjeli od jedinog prvaka »Zagreba« i okrenuli se predstojećoj domaćoj utakmici s »Crikvenicom«. Susret s Crikveničanima ionako im je daleko važniji nego dojam iz ogleda sa Zagrepčanima, s obzirom da su im bodovi koje su zacrtali osvojiti protiv Kiraca daleko važnije, jer se izravno prenose u Ligu za ostanak.
- Još sam nakon utakmice s »Karlovcem« najavio da nam »Zagreb« uopće nije važan i da ćemo se prošlog i ovog tjedna baviti pripremama za završna dva susreta u skupini, ovaj domaći koji nam sada dolazi s »Crikvenicom« i zadnji u Varaždinu protiv »Varteksa DC« - podsjeća trener »Poreča« Saša Ilić. - Nama je, recimo, daleko važnija bila prijateljska utakmica protiv reprezentacije Japana koja nam je bila test ostvarenog rada na nekoliko prethodnih treninga i nakon koje mogu reći da sam zadovoljan onime što je momčad pokazala. Zagrepčani nam ne mogu biti nikakav test trenutnih mogućnosti, jer su jednostavno toliko kvalitetnija momčad od nas da našu pravu vrijednost s njima ne možemo mjeriti. »Zagrebaši« su, pored toga, bili i jako »napaljeni« na tu utakmicu s nama i preostalo nam je stoga samo paziti da nam se nitko ne ozlijedi. Osobno ni u tom teškom porazu nisam nezadovoljan onime što smo prikazali, čak smo odigrali bolje od nekih utakmica u kojima smo bolje prolazili. I kad smo gubili s 15 razlike sličili smo na momčad, a ne na potpuno razbijenu vojsku.
Slijedi »Crikvenica«?
- Tu utakmicu jednostavno moramo dobiti i rezultatski oploditi naš dobar rad na treninzima. Bez obzira što smo Crikveničane relativno lako i ove i prošle sezone pobijedili na gostovanju, oni su nas lani namučili u »Velom Joži« i očekujem upravo takvu tešku utakmicu. Recimo da smo ponovno stigli do jednog susreta u kojem moji igrači na neki način moraju dobiti, a do sada su pokazali da se s tim teretom kad nešto moraju i ne znaju najbolje nositi. Stoga ne treba očekivati neku lepršavu i lijepu utakmicu, no na kraju je najvažnije do mi uknjižimo te bodove.
Krešimir Maraković pridružio se treninzima »starog« društva?
- Ako ništa drugo lijepo ga je vidjeti na treninzima. Takav nam konkretan igrač i nedostaje. Ne znam hoće li uopće i kada odigrati ijednu utakmicu za nas, ali i ovo njegovo prisustvo na treninzima može koristiti igračima. Sigurno je da bi nam s Marakovićem u sastavu u nastavku sezone bilo daleko lakše i mislim da se ne bi teško uklopio u sustav igre koji sada prakticiramo.

S Crikvenicom u petak

Dogovorom dvaju klubova utakmica »Poreč« - »Crikvenica« odigrati će se već u petak u dvorani SRC »Veli Jože« od 19 sati.Maraković pod upitnikom

Krešimir Maraković se po povratku iz Švedske priključio treninzima »Poreča«, no izvjesno je da neće igrati protiv »Crikvenice« zbog nemogućnosti pravovremenog registriranja. Tajnik Porečana Aleksandar Benčić »u rukama« ima sve potrebne papire od EHF-a za njegov povratak, ali još uvijek ne i od švedskog rukometnog saveza, tako da je realno očekivati Marakovićev nastup tek u zadnjoj utakmici natjecanja po skupinama u Varaždinu.

rkporecnews @ 09:12 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, studeni 28, 2006

RUKOMETAŠI »POREČA« MOGLI BI DOBITI VELIKO POJAČANJE ZA ZAVRŠNICU NATJECANJA PO SKUPINAMA

Nadamo se da će biti u sastavu najmanje za zadnju utakmicu natjecanja po skupinama kad gostujemo u Varaždinu. Nakon završetka jesenskog dijela sezone s Marakovićem ćemo pokušati dogovoriti uvjete daljnje suradnje, kaže sportski direktor Aleksandar Beaković

PONOVO U STAROM JATU – Krešimir Maraković
 

POREČ -

Vijest je kao prava »bomba« jučer odjeknula u porečkom rukometnom miljeu. Krešimir Maraković, prošle sezone ne samo najbolji igrač i strijelac »Poreča«, već i ponajbolji cijele Prve hrvatske lige, večer prije je nazvao Aleksandra Beakovića sportskog direktora svog bivšeg, a vjerojatno i budućeg kluba sa samo jednom kratkom, ali jasnom porukom: »Vraćam se!« »Ljubav« sa švedskim prvoligašem »Sävehofom« u koji je Maraković ljetos otišao iz »Poreča« »pukla« je nakon manje od polusezone.
- Maraković je već potpisao pristupnicu za naš klub i sinoć odradio prvi trening sa svojim nekadašnjim suigračima – kaže sportski direktor Aleksandar Beaković. - Nastojat ćemo ga što prije registrirati i nadamo se da će biti u sastavu najmanje za zadnju utakmicu natjecanja po skupinama kad gostujemo u Varaždinu kod »Varteksa DC«, ako već svu papirologiju ne stignemo srediti do predstojeće utakmice koju kod kuće igramo s »Crikvenicom«. Nakon završetka jesenskog dijela sezone s Marakovićem ćemo pokušati dogovoriti uvjete daljnje suradnje. Naša je želja da ostane naš član najmanje do kraja sezone, a ako je moguće i duže. Ukoliko ne uspijemo dogovoriti uvjete i ukoliko Maraković bude imao boljih ponuda, nećemo mu praviti nikakve probleme oko promjene sredine.
- Kad sam se već odlučio vratiti kući drago mi je da se vraćam u klub u kojem sam proveo jako lijepe trenutke – rekao je u prvom kontaktu Maraković. - Nadam se da ću svojim nastupom pomoći »Poreču« da osvoji što više bodova pred Ligu za ostanak, pa makar odigrao tu jednu utakmicu s Varaždincima. Što se moje budućnosti tiče, ništa još nisam odlučio, ali niti previše razmišljao, jer je ovaj prekid suradnje sa Šveđanima još svjež. Nije isključena niti mogućnost mog dužeg ostanka u Poreču i ukoliko uspijemo dogovoriti uvjete rado bih ostao. No, o tome ćemo razmišljati u zimskoj stanci, za sada se momčad sa mnom ili bez mene mora koncentrirati na završne dvije utakmice jeseni.
Koliko bi povratak Marakovića značio za igru momčadi trenera Saše Ilića posebno ne treba izdvajati. Radi se o igraču o kojem je lani ovisila cijela igra »Poreča« i koji je bio snaga-vodilja porečkih rukometaša do svih uspjeha. Uostalom, ljubitelji rukometa koji su lani pratili nastupe »Poreča« u značaj Marakovića za igru momčadi sami su se mogli uvjeriti svakim dolaskom u dvoranu »Veli Jože«.

rkporecnews @ 19:48 |Komentiraj | Komentari: 0

POREČKI RUKOMETAŠI U KUTIJI ŠIBICA OD PRVAKA »ZAGREBA« DOŽIVJELI NAJTEŽI PRVOLIGAŠKI PORAZ

Na motiviranu igru Zagrepčana mi smo dodali našu klasiku, puno tehničkih pogrešaka, izgubljenih lopti bačenih ravno u ruke protivniku, krivih dodavanja. S druge strane, domaćini su demonstrirali svu svoju kvalitetu, komentirao je vratar »Poreča« Igor Totić

OKRENUTI SE CRIKVENICI – vratara Igora Totića, Marija Šporčića (lijevo) i Tomislava Matoševića očekuje još važnog posla do kraja polusezone
 

POREČ -

Jednom se i to moralo dogoditi. Nakon što su se godinu i pol dana od kada su postali prvoligaši, točnije pet prvenstvenih i jednu kup utakmicu, uspješno suprotstavljali »Zagrebu« i između ostalog jednom mu uspjeli »otkinuti« bod, rukometaši »Poreča« naletjeli su na »napaljenog« prvaka. Rezultiralo je to teškim porazom Porečana od 17 golova razlike u Kutiji šibica, u utakmici u kojoj su Zagrepčani bili i na pragu vodstva od 20 razlike. Poraz 26:43 najteži je porečkih rukometaša u 41 prvoligaškoj prvenstvenoj utakmici i, ako je već morao doći, dobro je da je stigao upravo od »zagrebaša«.
Susret je bio lišen neizvjesnosti od samog početka. Premda su igrali bez Šole, Duvnjaka, Jurce i Kapisode, domaćini, kojem je očito prva utakmica i »samo« 30:30 s porečkim rukometašima bio dodatan motiv, neumorno su krenuli u punjenje gostujuće mreže bez milosti. Prigodu za dokazivanje dobili su i neki igrači koji inače kod trenera Nenada Kljaića dobivaju manje prostora za igru, a oni je nisu željeli ispustiti. Kad se na to doda i očito loša igra »Poreča«, težak poraz bio je neizbježan.

Sezona puna oscilacija

Od »Zagreba« nije sramota izgubiti, čak ni s ovakvom razlikom. Kvaliteta, širi igrački kadar i svekolika klupska moć u hrvatskim rukometnim krugovima u rukama su Zagrepčana. Praktički, svi su hrvatski klubovi u svom »životu« to barem jednom prošli. Drugi je problem pristup obvezi, zalaganje i igra porečkih igrača. Sa samo jednim, napadački itekako raspoloženim igračem, Marijom Šporčićem koji je postigao 12 golova, više se i nije moglo. Ostali su se uklopili u sivilo ili podbacili. Porečani su, kao i u već nekoliko navrata ove sezone, ostali bez pravog vanjskog šuta. Dvojica igrača koja bi trebala biti glavna vanjska opasnost, Matošević i Kovač, postigli su po jedan gol, a da su zajedno pritom ispalili 15-ak lopti. Turković tek jedan gol iz igre, Gruičić nijedan.
- Teško je bilo što reći nakon ovakvog poraza - komentira prvi vratar »Poreča« Igor Totić. - »Zagreb« nas je potpuno nadigrao i zasluženo visokim rezultatom porazio. Na motiviranu igru Zagrepčana mi smo dodali našu klasiku, puno tehničkih pogrešaka, izgubljenih lopti bačenih ravno u ruke protivniku, krivih dodavanja. Sve je išlo na mlin »zagrebašima« koji su nas neumorno kažnjavali. Najmanje 25 golova postigli su iz kontri. Mislim da smo utakmicu izgubili upravo lošom igrom u napadu. S druge strane, domaćini su demonstrirali svu svoju kvalitetu i to je rezultat tih 17 razlike. Od »Zagreba« nije sramota izgubiti, ali smo se svejedno morali potruditi taj naš poraz zadržati ili svesti na razliku od desetak golova. Nažalost, sezona nam je prepuna oscilacija i nikad se ne zna kako ćemo kada odigrati.

Šporčiću svaka čast

Sa samo jednim raspoloženim igračem više se i nije moglo?
- Šporčiću svaka čast na predstavi, jer se jedini uspio suprotstaviti moćnom »Zagrebovom« stroju. Međutim, ni da mu se još koji igrač pridružio teško bi mogli nauditi domaćinu. Jednostavno, za ostati neporažen protiv ovakvog protivnika u momčadima kao što smo mi moraju igrati svi, od prvog do zadnjeg, i na parketu i oni koji uđu s klupe. S takvom smo im igrom uostalom i uzeli onaj bod prije dva mjeseca u Poreču.
Kako utakmica, ni da su dobili »Zagreb«, što se nastavka sezone tiče »Poreču« ne bi bila ni od kakve važnosti, treba je što prije zaboraviti i pred završna dva susreta natjecanja po skupinama ne izgubiti samopouzdanje. Na redu je »Crikvenica« koju kod kuće jednostavno treba pobijediti.

rkporecnews @ 09:13 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, studeni 26, 2006

Zagreb – Poreč 43:26 (24:15). Zagrepčani nisu dozvolili iznenađenje, već su agresivnom obranom i izuzetno efikasnom igrom u napadu, posebice iz kontri, lakoćom matirali goste

SOLO DIONICA - Mario Šporčić, Poreč
 

ZAGREB -

Dvorana Kutija šibica. Gledatelja 350. Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).
ZAGREB: Uvodić (3), Kaleb 3, Kabengele 7, Valčić 5, Lelić 3, Anušić, Koloper 1, Toskić 4, Golić, Somić (19), Štrlek 6 (2), Horvat 11 (2), Terzić 3, Raković.
POREČ: Totić (11), Radžaković, Mataija, Šikanjić, Petrić 1, Veselinov 4, Matošević 1, Turković 2 (1), Lovrinović 4, Kovač 1, Šporčić 12 (2), Milinković (4), Gorenac, Gruičić.
Sedmerci: Zagreb 4 (4), Poreč 3 (3). Isključenja: Zagreb 8, Poreč 12 minuta.
Rukometaši Poreča na susret 12. kola u goste Zagrebu nisu doputovali s prevelikim ambicijama. Naime, Zagrepčani kao višestruki državni prvaci nisu dozvolili iznenađenje, već su agresivnom obranom i izuzetno efikasnom igrom u napadu, posebice iz kontri, lakoćom matirali goste. U samom otvaranju utakmice Porečani prvi i jedini put na susretu vode (2:1) nakon što je Šporčić realizirao brzu kontru. No, tada Zagrebova obrana predvođena Terzićem, Kabengeleom i Toskićem doslovce gura vanjske igrače Poreča na deset metara od gola odakle oni ne uspijevaju poentirati i te lopte postaju lak plijen za odličnog Somića koji je na kraju sakupio 19 obrana. Nemoć u redovima Poreča rezultirala je s pet golova prednosti Zagrebaša već u 17. minuti (12:7). Zagrepčani iz kontri neumoljivo pune gostujuću mrežu preko Kaleba i Horvata, dok s vanjskih pozicija zabija Kabengele. Za takvu igru domaćih Porečeni u obrani nemaju rješenja, tako da Zagrepčani nastavljaju povećavati razliku koja u 24. minuti iznosi devet golova (19:10). Poreč predvođen izvrsnim Šporčićem, koji je jedini pokušavao i uspijevao napraviti nešto više u napadu, stabilizira igru te se na poluvrijeme odlazi s 24:15 u korist rukometaša Zagreba.
Drugo poluvrijeme domaćin otvara s tri kontre iz kojih su uspješni Horvat i Štrlek te je rezultat u 38. minuti 28:16. Ovaj dio utakmice obilježilo je isključenje službenog predstavnika Poreča, te su gosti četiri minute (2+2) igrali s igračem manje. To je bila izvrsna prilika »zagrebašima« da nastave povećavati razliku te nakon opće bezidejnosti u napadu Poreča, u 45. minuti Josip Valčić poentira za 33:17. Kod Poreča Šporčić nastavlja svoju solističku ulogu u napadu, dok »zagrebaši« zabijaju iz svih pozicija. Probali su Porečeni i s dubokom obranom i s »flasterom« na vanjskih igračima Zagreba spriječiti katastrofu, no u jučerašnjoj utakmici Zagrebu je sve išlo od ruke, dok se gosti u takvoj podređenoj situaciji nisu najbolje snašli. Do kraja susreta razlika je samo rasla u korist Zagreba i ona je tri minute prije kraja iznosila »plus 19«, da bi u samom finišu Poreč preko Lovrinovića ipak smanjio na visokih, ali potpuno zasluženih 43:26.

RK ZAGREB 11 2 0 446:300 24
RK OSIJEK ELEKTROMODUL 8 1 3 353:309 17
RK POREČ 5 3 4 385:383 13
RK VARTEKS DI CAPRIO 4 2 5 301:332 10
RK SPLIT 3 3 5 286:302 9
RK CRIKVENICA 4 1 7 293:362 9
HRK GORICA 4 0 9 356:406 8
HRK KARLOVAC 2 2 8 299:325 6
rkporecnews @ 13:13 |Isključeno | Komentari: 0
subota, studeni 25, 2006
POREČ - MLADI RUDAR 15:10 (7:3)
DJEČACI

POREČ: Tomaić, Deak 3, Puniš, Gašparac, Šušnjić 2, Bugarin 1, Hrast 4, Sirotich, Laković, Čorić, Gašparini 2, Nadinić 3, Miošek

MLADI RUDAR: Bijelić, Bučić 1, Brezac 1, Gaica, Glavičić, Marinković 1, Filez, Vukić 1, Jelčić 5, Uhač 1, Hajdurović, Dragičević, Grujičić, JurčićPOREČ - MLADI RUDAR 22:20 (11:8)
MLAĐI KADETI

POREČ:Peruško, Laković, Jelovac 3, Žužić, Krajinović 5, Topić 3, Grgić, Thoss 3, Radošić 4, Damian, Kadum, Čorić, Fanjkutić, Benčić 2

MLADI RUDAR: Demetlika, Ibrakić 1, Balaško, Bartolić 4, Vidmar, Matulja 13, Verbanac, Hodžić 1, Gudek, Načinović, Banović 1, T.Načinović
rkporecnews @ 16:06 |Isključeno | Komentari: 0

RUKOMETAŠI »POREČA« DANAS NA GOSTOVANJU KOD »ZAGREBA« IGRAJU NAJLAKŠU UTAKMICU SEZONE

Ne smijemo se osvrtati na »Zagreb« i biti previše impresionirani protivnikom, već igrati svoju igru najbolje što znamo i vjerujem da će onda za nas i zadovoljavajući rezultat doći - najavljuje trener »Poreča« Saša Ilić

STJECANJE ISKUSTVA – Saša Ilić, trener 'Poreča'
 

POREČ -

Gostovanje kod »Zagreba« najlakša je utakmica za svaki hrvatski rukometni klub, pa tako i za »Poreč« koji će se s vječnim prvakom ogledati danas u dvorani na Trešnjevci (Kutija šibica) od 18 sati. U »Zagrebovom« dvorištu jednostavno nitko nema što izgubiti, ali ni dobiti, jer se ne pamti tko i kada je iz »Kutije šibica« odnio bod. Stoga i Porečani današnji susret trebaju shvatiti tek kao odrađivanje posla, ali ne reda-radi, već pošteno, s namjerom pružanja što bolje igre i otpora velikom favoritu. Gosti u metropoli danas logično mogu odigrati rasterećeni imperativom bilo kakvog rezultata, ali i razmišljanja da bi im eventualno čudo, odnosno pobjeda mogla donijeti i ulazak u Ligu za prvaka. Naime, pobjedom »Osijek Elektromodula« u Velikoj Gorici »Poreč« je i teorijski izgubio sve izglede za »gornji dom« i ta je priča za njega završena. Porečani se moraju okrenuti svojoj realnosti i skupljanju bodove za što bolju poziciju u Ligi za ostanak. Stoga ih s tog gledišta današnji ogled sa Zagrepčanima ne treba opterećivati.
»Poreč« u današnji dvoboj ulazi i kao klub koji je uz Osječane jedini »Zagrebu« uspio »otkinuti« bod. Osim toga Porečani su i u sve četiri prošlosezonske utakmice sa »Zagrebom«, od kojih su sve izgubili s manje od deset razlike, što je s takvim protivnikom vrlo dobar rezultat, pokazali da znaju kako se suprotstaviti prvaku. Uspiju li porečki rukometaši ponoviti angažiranost, borbenost i želju za uspjehom kakvu su pokazali u ovosezonskoj prvoj utakmici, i ovoga se puta mogu nadati dobrom rezultatu.
- Od prvog dana ovoga tjedna krenuli smo u odrađivanje dva mikro-ciklusa priprema, što znači da smo tjedni rad pojačali za još dva jutarnja treninga, sve u cilju pripreme za završne dvije utakmice natjecanja po skupinama, domaće protiv »Crikvenice« i gostujuće u Varaždinu - kaže trener »Poreča« Saša Ilić. - U taj nam se program uklopila prijateljska utakmica s Japanom, nakon koje sam jučer s momcima odradio jutarnji šuterski trening, a navečer su bili slobodni. Drugim riječima, sve je podređeno Crikveničanima i Varaždincima koji su nam daleko važniji od Zagrepčana. Stoga današnju utakmicu shvaćamo isto kao i onu s Japancima, kao dobru pripremu za »Crikvenicu«.
Protiv »Zagreba« se ipak ne treba otići olako predati?
- Nama je važnije kako ćemo odigrati, od samog rezultata. Kad bi ponovili igru kao protiv Japana, s kojim smo nakon dužeg vremena odigrali dobro, bio bih zadovoljan. Dakle, prije svega moramo ponoviti dobru i čvrstu obranu iz koje sve kreće, a onda i sve ostalo. Ne smijemo se osvrtati na »Zagreb« i biti previše impresionirani protivnikom, već igrati svoju igru najbolje što znamo i vjerujem da će onda za nas i zadovoljavajući rezultat doći.
Porečani su pokazali da znaju dobro igrati bez imperativa?
- To je stvar iskustva. Baš u dvije utakmice protiv Splićana i Osječana koje smo trebali dobiti, nismo, mada ja ta dva susreta ne bih stavljao u isti koš. S druge strane odigrali smo odlično upravo protiv »Zagreba« kad i nismo trebali. Kako i sad nemamo rezultatsku obvezu možda i ponovimo dobru igru. Međutim, važnije je da stječući novo iskustvo moji igrači takvu situaciju jednom promijene i počnu pobjeđivati kad je najvažnije.

rkporecnews @ 16:02 |Isključeno | Komentari: 0
Arhiva
« » ruj 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Brojač posjeta
17444
Anketa
Ko je najbolji igrač u dječacima ?Strijelci Mlađih Kategorija
94. godište

Nadinić........... 10
Šušnjić........... 18
Deak.. ..............18
Hrast................15
Miletić..............6
Puniš................1
Gašparini.........7
Gašparac.........1
Bugarin............3
The image “http://www.rkporec.hr/slike/news/244marakovic.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Povratak u Poreč
92. godište

Thoss.................13
Radošić...............16
Krajinović...........25
Jelovac...............15
Grgić....................7
Benčić.. ..............8
Laković...............1
Žužić.....................3
Damiani................2
Kadum...................3
Topić.....................15
Shoutbox
27.9.2016. 23:52 :: obat gatal
obat gatal
27.9.2016. 23:53 :: obat gatal di bokong
obat gatal di bokong
27.9.2016. 23:53 :: nama obat gatal
nama obat gatal
27.9.2016. 23:53 :: obat gatal selangkangan
obat gatal selangkangan
27.9.2016. 23:53 :: obat gatal selangkangan
obat gatal selangkangan
27.9.2016. 23:53 :: obat gatal selangkangan
obat gatal selangkangan
27.9.2016. 23:53 :: obat gatal di pantat
obat gatal di pantat
27.9.2016. 23:53 :: Obat gatal selangkangan
Obat gatal selangkangan
28.9.2016. 0:49 :: obat ambeien tradisional
obat ambeien tradisional
28.9.2016. 0:50 :: Obat Ambeien Murah
Obat Ambeien Murah
28.9.2016. 0:50 :: Obat Ambeien Kronis
Obat Ambeien Kronis
28.9.2016. 0:53 :: Obat Sakit Ambeien
Obat Sakit Ambeien
28.9.2016. 6:25 :: keluar nanah dari kemaluan pria
keluar nanah dari kemaluan pria
28.9.2016. 6:25 :: keluar nanah di kemaluan
keluar nanah di kemaluan
28.9.2016. 6:25 :: keluar nanah pada kemaluan pria
keluar nanah pada kemaluan pria
28.9.2016. 6:25 :: menyembuhkan kemaluan keluar nanah
menyembuhkan  kemaluan keluar nanah
28.9.2016. 6:25 :: obat kemaluan keluar nanah
obat kemaluan keluar nanah
28.9.2016. 6:25 :: obat untuk kemaluan keluar nanah
obat untuk kemaluan keluar nanah
28.9.2016. 6:25 :: sakit diatas kemaluan
sakit diatas kemaluan
28.9.2016. 6:25 :: obat tradisional sakit kemaluan
obat tradisional sakit kemaluan
28.9.2016. 9:36 :: obat diabetes
kami menjual obat diabetes berkhasiat dan lainya asli ramuan herbal produk denature indonesia
28.9.2016. 9:43 :: obat diabetes tanpa efek samping
kami menjual obat diabetes herrbal dan lainya asli ramuan herbal produk denature indonesia
28.9.2016. 12:02 :: obat diabetes ampuh
kami menjual obat diabetes berkhasiat dan lainya asli ramuan herbal produk denature indonesia
28.9.2016. 12:08 :: obat diabetes
kami menjual obat diabetes alami
28.9.2016. 13:32 :: Obat kutil kelamin herbal
Obat kutil kelamin herbal
28.9.2016. 14:13 :: pengobatan alami
Untuk informasi cara pemesanan dan konsultasi silahkan hubungi customer service kami di 0856-0088-5758 atau via bbm di 227CA4F8 terimakasih,salam sehat !!!

28.9.2016. 14:21 :: Obat eksim
Obat eksim
28.9.2016. 16:35 :: Obat kencing nanah dan sipilis
Obat kencing nanah dan sipilis
28.9.2016. 19:27 :: obat diabetes
kami menjual obat diabetes tanpa efek samping dan lainya asli ramuan herbal produk denature indonesia
28.9.2016. 19:32 :: obat diabetes alami
kami menjual obat diabetes tanpa efek samping dan lainya asli ramuan herbal produk denature indonesia
sponzori


Kako bi ocijenili dosadašnje rezultate prve ekipe?
Katastrofa
Morali su bolje
U skladu s mogucnostima
Iznad ocekivanja
Odlicno
  


Index.hr
Nema zapisa.